Häromveckan var jag på föreläsning med Anders ”Järnmannen” Olsson. Jag var mitt i en stressig vecka och var nära att hoppa över den. Hade inte hört talas om honom innan och kom i ärlighetens namn dit med ganska låga förväntningar. Tur att jag ändå gick, för det var bland det bästa jag hört (tack Speedbusiness som ordnade).Anders Järnmannen Olsson

Föreläsningen var en kavalkad av skratt och förskräckelse, framförd på bred värmländska. Vi skrattade så vi nästan grät, men satt med hakorna nere i vid knäna när Anders berättade om den otroliga karusell av otur som till slut gjorde honom rullstolsbunden – eller hjulbent, som han själv uttrycker det.

Livsgnistan försvann och han blev sängliggande i fem år, fullproppad med morfin. Till slut, tack vare en kompis som utmanade honom, beslutade han sig för att vända livet till något positiv. Han insåg att han hade en familj som stannat trots allt som hänt, slutade tvärt med morfinet och började träna.

Blev en vinnare
Han blev en vinnare på mer än ett plan. Han var äntligen uppe ur sängen, drogfri. Efter en tids träning tog han en nionde plats (på 32 minuter) i Vansbrosimmet och en första plats i en simtävling mellan Alcatraz och fastlandet i USA – då han måste bevisa att han ens kunde simma innan han fick ställa upp. Båda tävlingarna mot fullt friska medtävlare med fungerande kroppsdelar.

Han tog guldmedalj i Paralympics 2004 och 2008, och innehar fortfarande nio världsrekord i handikappsimning. Han tävlar i triathlon och har stakat sig fram på kälke i Vasaloppet snabbare än de flesta skidåkare. Inte konstigt att han började kallas för Järnmannen!

”Det är bara om man försök’…”
”Det är bara om man försök’ som man kan vinna”, säger Anders med lugn röst. En självklarhet kan tyckas, men att ens våga försöka kan för många vara ett lika stort mål som det är för Anders att vinna guldmedalj.

Eftersom min bok ”Mål som motiverar” handlar just om att sätta mål och att våga försöka, och vilka fantastiska upplevelser det kan bjuda på – bad jag att få Anders autograf i ett exemplar av boken.

Du kan få boken Mål som motiverar
Exemplaret med autografen erbjuder jag nu som extra bonus till dig som köper ”Mål som motiverar”. Du får alltså två böcker till priset av en. Du kan behålla en själv och ge bort ett exemplar i present.

Allt du behöver göra är att mejla info@naikutrend.se och skriva vad du vill själv vill uppnå, en dröm eller ett mål du har.

Jag hoppas boken kan inspirera dig att uppnå det du drömmer om.

 

OBS! Erbjudandet gäller först till kvarn och du får alltså två böcker till priset av 120 kr.