Vad härligt med ett mål som innebär glädje och vinster i form av upplevelser, en kropp i bättre form och nya kontakter med Jonas Gustafsson, Expedition Frihetmänniskor.

Ett sådant mål har Jonas Gustafsson satt upp och kallar det Expedition Frihet. År 2016 ska han bestiga Kilimanjaro… i rullstol!

Jag lyssnade på hans föreläsning på träningsanläggningen Må Bättre häromdagen och fick veta lite mer om hans liv.

Som tonåring fick Jonas allt sämre balans och efter många besök hos läkare och sjukgymnaster fick han en diagnos. Han fick veta att han har en neurologisk sjukdom som hela tiden ska göra honom sämre och sämre, och att det inte gick att göra något åt. Till slut skulle han hamna i rullstol, och där är han idag.

För ett år sedan började han träna och upptäckte att han inte alls passivt behövde se på hur kroppen bröts ned. Det visade sig att han fick bättre kontroll på sin kropp med träning och numera lever han ett liv, där han inte längre ser några gränser för vad han kan göra.

Helt galet = ett bra mål
Ett mål ska inte vara för lätt för det motiverar inte, menar han. Det ska nästan vara ouppnåeligt, men ändå realistiskt och genomförbart. När en kompis sade att bergsbestigningen var rena galenskapen, då bestämde sig Jonas för att det var ett bra mål. Och når han inte ända till toppen, har han ändå vunnit en massa på vägen.

Vill du följa hans väg till Kilimanjaro, kan du gilla hans facebook-sida. Sök på Expedition Frihet eller använd länken:
Expedition Frihet

Naiku Trend sponsrar Expidition Frihet.