Äntligen fria från fångenskap i Etiopien & bokskrivande

Besöket på årets Bok & Bibliotekmässa i Göteborg blev kort men givande. Jag hade inga större åtagande i montern denna gång, så jag lämnade min bok Förbättringsvägen i hyllan och gick runt på egen hand hela torsdagen. Tyvärr hade jag inte ringat in de öppna seminarierna i förväg utan missade en del på grund av dålig planering.
Men, det fanns de som hade planerat – och ändå lyckades missa både tid och rätt monter! Det är en konst att lyckas som besökare på mässan!

Helenes "lilla gröna" i montern

Höjdpunkten var förstås Johan Persson & Martin Schibbye. Jag har läst ett utdrag av deras bok i Filter, som var väldigt spännande och ser fram emot att läsa mitt signerade bokexemplar av “438 dagar”.

Deckarförfattarinnan Kristina Ohlsson berättade mer om sitt projekt att hjälpa flickor i Afghanistan att lära sig läsa, än om sitt skrivande. Men, det var helt ok. Jag bidrog med det lite hembygdsutmanande ordet ”dalahäst”. I berättelsen om hur Reinfeldt slarvat bort ryssarnas OS-maskot – en snigel – går ledtrådarna till Lill-Babs. Så här skrev hon http://www.skankettord.se/word/dalahast-2/

Kristina Ohlsson

Skänk ett ord du också!

Thomas Tengby intervjuar Tommy Myllymäki

På matavdelningen laddade jag batterierna med wok och smakprov på en ny italiensk champagne. Senaste upplagan av Vår kokbok diskuterades och Tommy Myllymäki gjorde PR för sin nya bok om såser. Han springer också och det visade sig att han brukar bli sugen på kolasås efter en långdistanstur.

Själv återvände jag till Falun under fredag eftermiddag och packade om väskan för Lidingöloppet. Lördag morgon vaknade jag jättesnorig. Men, det var ju LL jag hade sett fram emot hela sommaren och försakat resten av Bokmässan för! Skam den som ger sig!

De första 2 milen gick fint, men sen var varje kilometer dubbelt så lång. Någon god dessert med kolasås fick jag inte i mål. Köade i evigheter för en liten kanelsnäcka medan benen skrek efter vila…

OBS! Ölen är alkoholfri 🙂

Så hur ska jag få ihop det nästa år? Tänkte stå på Bokmässan med en ny bok, Mål som motiverar, men måste lyckas springa på min måltid i Lidingöloppet också. Det är nära nu!