Jag hade aldrig tidigare varit på Bokmässan, än mindre stått i en monter där.  Nu kom jag till Göteborg i slutet på september med en en rykande färsk bok i bagagetför att sammanstråla med de andra i föreningen Egenutgivarna.

MässhallenDe flesta av oss hade inte träffats tidigare i verkliga livet, så det var verkligen spännande att lära känna alla och se mixen av våra verk. Det var barnböcker, ungdomsböcker, romaner, en koIngela Nilsson med sin bok Holger på hummerfiskekbok och fackböcker… Ja, alla möjliga genrer.

På mässans två våningar var det späckat av intressanta människor, seminarier och monterprogram. Men, jag missade det mesta jag hade tänkt se. Jag hade fullt sjå att hitta i mässlokalen, hålla reda på våra schemalagda tider för att stå i montern och en gång om dagen, hålla mitt monterprogram. Eva Holmquist intervjuade mig om boken och om förbättringsarbete. Skönt att ha någon som styrde upp det hela, när jag kände mig så förvirrad för övrigt.

Upplevelser på Bokmässan – en mix

Egenutgivarna blev uppmärksammande inte bara av mässdeltagare utan även av pressen och några av författarnaVinmingel i vår monter var med i TV, radio och lokalpress.

Vi hade fin turkosblå monter och fick flera nya medlemmar. Speciellt under vinminglet på torsdagseftermiddagen, var montern fullproppad.

Erlend Loe läste ur sin senaste bok ”Fvonk”. Lite generad över vilket stycke intervjuaren hade valt – ”det barnsligaste i hela boErlend Loeken och i Svenska kyrkans monter till på köpet”, som han uttryckte det – så rev han i alla fall ner skrattsalvor med sin beskrivning av hur Norges statsminister upptäcker att han åstadkommit en bajskorv i formen av en Jesusstaty och funderar om det är ett tecken på att han borde föra in mer religiositet i politiken.

Jag, Jesper & SteffoJag hade turen att få en biljett (tack Björn!) till ett event, där Steffo Törqvist marknadsförde sin spritbok med sprit- och ostprovning. Förutom gamla bekanta från Papyrus och Grycksbo pappersbruk, fanns där också Leif Mannerström och Leif Pagrotsky. Bredvid mig till bords hade jag ståupparen Jesper, som skänkt många skratt när jag sett honom på TV. Han skojar friskt om sitt handikapp som cp-skadad och folks fördomar.

Och en räkmacka till middag i Gothia Towers Skybar (akut hungrig men fullsatt på restaurangen…). Där satt Unni Drougge i sin sedvanliga basker vid bordet bredvid (undrar om hon bara tar av den söndagsmorgnar på Ica, typ?), medan dansaren Ola i vårt sällskap stod på huvudet i fåtöljen och ansåg att det är samers rätt att göra det! 🙂

På lördagskvällen fick jag äntligen en riktig middag tillsammans med maken som kommit ner och goda vänner som var där som utställare. Det krävdes en del rundringning innan vi hittade en restaurang med ledigt bord. Ett kom-ihåg till nästa gång, är att boka bord i god tid före mässan. Åt mycket gott på Ma Cuisine, en trevlig liten fransDiskussion om "50 av nyanser..."k krog på Kyrkogatan. Kan rekommenderas!

Allt är över för den här gången. Har lärt mig mycket, knutit ännu fler kontakter och är sugen på att börja med nästa bok.

P.S. Kan verkligen rekommendera Lisebergs camping också. Ett fint grönområde precis bakom knuten och nära med spårvagnen till centrum. Jag som är världens morgontröttaste människa, kunde inte motstå att dra på mig joggingskorna redan vid 7-tiden för att ge mig ut i de fina spåren i skogen intill. D.S.