Jag slår ihop boken efter en stunds läsning i underslafen, i en liten campingstuga utanför Visby. Sista kvällen. Vi har haft trevliga dagar på Gotland, min man och jag, men blåsten och kylan dagen därpå skulle göra att vi bokade om färjan, för att åka hem en dag tidigare. (Då skulle vi dessutom hinna se Sanna Kallur göra comeback på OS-arenan hemma i soffan. Bara en sån sak.) En utmärkt natt för läsning med andra ord. Bokomslag Nortons filosofiska memoarer

En fin liten pärla.Tack Håkan. Jag är varken hundmänniska eller älskare av korta romaner, men den här boken älskade jag.

Nortons filosofiska memoarer är en finstämd och humoristisk historia berättad ur Håkan Nessers framlidna hund av rasen rhodesian ridgebacks perspektiv. Han är en berest hund, för livet med familjen har inneburit en del resor – bland annat till New York, Exmoorheden och Gotland. Betraktelserna över husses mänskliga förehavanden och Nortons egna spännande äventyr med sina hundbekanta är ett nöje att läsa.

Boken på knappt 100 sidor kan rekommenderas både till dig som gillar korta böcker och till dig som gillar mastodontromaner, men ändå uppskattar god läsning oavsett form. Ibland har storleken ingen betydelse.

Ett par andra bra, korta romaner på min lista är:
Silke av Alessandro Baricco
Ru av Kim Thúy
– och till den kan jag nu lägga Nortons filosofiska romaner av Håkan Nesser.

Sudersand - stängt pga kuling